2020

PROLJEĆE 2020


BITKA ZA JERUZALEM:
Da, bitka za Jeruzalem je počela, i nova Izraelska izgradnja na Zapadnoj obali samo je jedan od nedavnih okršaja u Vijeću sigurnosti UN-a. Gotovo sve članice te svjetske organizacije zahtijevaju od Izraela da se odrekne prava na tzv. Zapadnu obalu odnosno na područje drevne Judeje i Samarije. Želi li Bog mir sa takvom cijenom?

 

LJETO 2020


CRKVA U POSLJEDNJIM DANIMA: Ako si Kršćanin, ti si stavio Boga iznad svega i ljubiš Ga sa svim svojim srcem, dušom i umom. (Mat. 22:37) U prošlosti je ispovijedanje toga zahtijevalo hrabrosti dovoljne da se izdrži okrutna progonstva, patnju, pa čak i smrt. Danas je, međutim, religija u ovoj zemlji postala pomodna za ljude koji žive u udobnosti i izobilju. Nema straha da ćeš biti bačen lavovima ili spaljen živ ako ispovijedaš svoju vjeru. No, ipak Sveto Pismo je jasno, „A i svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni.” (2.Tim. 3:12)

 

JESEN 2020


ZNAK POSLJEDNJIH VREMENA Mnogi Kršćani danas traže znakove za potvrde svojoj vjeri—vjerske iskone koje krvare ili plaču, likove Isusa uslikane na oblacima, anđele koji se pojavljuju i prenose poruke od Boga, itd. Međutim sama Biblija upozorila je na lažne znakove i čuda koji odvraćaju pažnju od pravih proročanskih znakova koji su obećani. Znakovi na koje je Biblija upozorila bili su jedino oni koji nisu potvrđeni Svetim Pismom. (Mat. 12:39; 24:26; 2. Sol. 2:9,10)

 

ZIMA 2020


NEVJEROJATNI NOVINSKI NASLOVI
BUDUĆNOSTI :PRAVE DOBRE VIJESTI
Danas je svijet izložen više negativnih vijesti u jednom tjednu nego su naši praočevi čuli tijekom svog životnog vijeka. Zločini iz mržnje i strasti; besmislena ubojstva; prirodne katastrofe epskih razmjera; širenje prethodno nepoznatih bolesti; krajnosti sebičnog bogatstva i zanemarenog siromaštva; bezobzirno bacanje političkog blata; nevjera i nemoral se šepure—čudo je da svijet uopće ima ikakvu nadu.
Vrijeme je da se svi podsjetimo na obećanja iz Božje Riječi o boljim vremnenima koja trebaju osvanuti – ono o čemu su govorili “svi sveti proroci od postanka svijeta”—“obnova SVEGA”—i vraćanje života SVIMA koji je jednom bio izgubljen po ocu Adamu. (Djela 3:19-21) To su PRAVE Dobre Vijesti!

KLIKNITE NA GORNJU SLIKU I SKINITE U PDFU.