2021

PROLJEĆE 2021

SVIJET U RATU
Mediji teško mogu ići u korak sa mnogim ratovima koji izbijaju širom svijeta—Afganistan, Ukrajina, Gaza i brojne zaraćene frakcije u Africi. Ozbiljne točke napetosti također postoje u Rusiji, Pakistanu, Kini i Sjevernoj Koreji.
Svijetom rašireni terorizam je jedan od znakova „kraja doba.” Govoreći proročanski o tom fenomenu u vremenu kraja Joel se je dobro izrazio: „neka slabić kaže: Ja sam jak!” (Joel 3:10)

 

LJETO 2021


Popularno Gledište O Spasenju Ograničava Božju Ljubav. Dramatični događaji koji se odvijaju na Bliskom Istoku, navode mnoge Kršćane da objavljuju vrijeme kraja o kojemu je govorio Prorok Danijel. (Dan. 12:4) To je atmosferu ispunilo očekivanjem konačnog suda za Nekršćane kako oni tvrde i spasenja za iznenađujuću nekolicinu. To popularno Kršćansko gledište o spasenju tvrdi da će nevjernici, velika većina čovječanstva, biti izgubljeni zauvijek. Međutim, to gledište ozbiljno ne dostiže istinu o Božjoj milosrdnoj pripremi za spasenje…

 

JESEN 2021


„KRAJ SVIJETA” KAKVOG POZNAJEMO
U ovo vrijeme velikog proročanskog očekivanja, Kršćani često koriste izraz kraj svijeta, a koji je bio povezan sa potpunim uništenjem planeta. Međutim, taj sumorni izgled rezultat je Biblijskog prijevoda koji daje pogrešan utisak a koji bi trebao točnije glasiti dovršenje vijeka a ne kraj svijeta. (Vidi Matej 24:3, Đaković: dovršenje vijeka)

ZIMA 2021


KAMO IDE OVAJ SVIJET?
Novinski mediji opisuju krizu Covid-19 kao „apokaliptičnu,” i, doista, bila je tragična za stotine tisuća, dok broj mrtvih raste i financijske nedaće se nastavljaju talasati po svijetu. Mnogi Kršćani nagađaju da će ta Covid-19 pandemija u konačnici uvesti konačni dan presude suda za čovječanstvo. Oni tvrde da će uskoro svi Kršćani biti uzneseni u nebo u trenu, dok će oni koji ostanu biti podvrgnuti razdoblju srama i muke, koje završava uništenjem svijeta vatrom. Ali, je li to ono što Sveto Pismo stvarno naučava?

KLIKNITE NA GORNJU SLIKU I SKINITE U PDFU.