2024

PROLJEĆE 2024


ANTIKRIST
Biblijska istina u odnosu na popularnu fikciju

Tema Antikrista vrlo je zanimljiva većini Kršćana. Mnogi vjerski romani i filmovi predstavljaju senzacionalizirani prikaz proročanstva o kraju vremena s ovim likom. Ove izmišljene prezentacije prikazuju budući uspon Antikrista i uzimaju neopravdane slobode, iskrivljujući Biblijsku definiciju i aktivnosti ove „tajne bezakonja.” To jeste fikcija… Biblijsko učenje nije! Što nadahnuti spisi apostola doista uče o Antikristu?

LJETO 2024


NOVA NEBESA i NOVA ZEMLJA
U ovom vremenu velikog proročkog iščekivanja, izraz „novo nebo i nova zemlja” često se tumači kao potpuno uništenje planeta Zemlje, nakon čega slijedi stvaranje novog planeta. Međutim, ova sumorna perspektiva daleko je od namjere ove izjave apostola Petra: „Mi, prema njegovu obećanju, očekujemo novo nebo i novu zemlju na kojima prebiva pravednost.” (2. Petrova 3:13)

 

JESEN 2024

Slavni Božanski Arhitekt

„Zapiši viđenje i izloži ga na pločice, da onaj koji ga čita može trčati.” – Habakuk 2:2

Svaki arhitekt ima nacrt prema kojem može točno konstruirati svoju tvorevinu. Isto tako, Bog ima nacrt za svoj stvaralački plan koji je detaljno opisan u Bibliji. I kao što arhitekt traži da njegov projekt nitko ne sudi po nedovršenom djelu, tako ne bismo trebali suditi Božjem stvorenju prije nego što je dovršeno.

 

ZIMA 2024


TRI UDESA ČOVJEKA

Tragični događaji koji su tako česti u današnje vrijeme tjeraju mnoge da traže odgovore o životu, smrti i budućem životu. Često postavljana pitanja su: „Što će biti sa mnom nakon što umrem? Je li smrt kraj?” „Hoću li ići u raj ili u pakao jer sam odstupio?” „Što se događa s milijardama onih koji nikada nisu čuli za Krista?” Kao odgovor na ova pitanja, naš odgovor je da je Bog u svojoj Riječi ilustrirao tri različita puta koji vode do tri različite sudbine.

 

KLIKNITE NA GORNJU SLIKU I SKINITE U PDFU.